top of page

Türkiye Bankacılık Sektöründe Krediler ve Takipteki Alacaklar

Güncelleme tarihi: 30 Nis 2020


BDDK verileriyle yapılan bu çalışmada Bankacılık Sektöründe verilen Toplam Krediler, Tüketici Kredileri ve Konut Kredileriyle beraber Takipteki Alacaklar ve Takipteki Tüketici Kredilerinin araştırması Kamu, Özel ve Yabancı Bankalar bazında yapılmıştır.


Çalışma sektörde verilen krediler ve takipteki alacakların büyüme hızları incelenmiş ve burada sektörel bazda Tüketici Kredilerinin yükselişi dikkat çekmektedir. Kurumlar bazında Kamu Bankaları Toplam Krediler ve Konut Kredilerinin artış hızında dikkat çekerken Özel Bankalar Tüketici Kredilerinin artış hızında ön plana çıkmaktadır. Araştırma kapsamında Takipteki Alacaklar ve Takipteki Tüketici Kredilerinde Kamu Bankalarının artış hızı dikkat çekmektedir.

Verilen Kredilerin Kurumlar bazında payına bakıldığında Özel Bankaların, Verilen Krediler ile Takipteki Alacak ve Kredilerde en yüksek paya sahip olduğu görülürken Takipteki Alacak ve Kredilerde Kamu Bankalarının hızlı bir şekilde arttığı dikkat çekmektedir.

Verilen toplam krediler, tüketici ve konut kredilerine göre Özel Bankaların en yüksek paya sahip olduğu görülürken Takipteki Alacaklar ve Krediler de Yabancı Bankaların Kamu Bankalarına göre daha yüksek paya sahip olduğu dikkat çekmektedir.

Yaptığımız çalışmanın özeti olan bu yayın da araştırma hakkında kısa bilgiler içermektedir. Çalışmamızın detaylı halini " Türkiye Bankacılık Sektöründe Krediler ve Takipteki Alacaklar” adındaki raporunda bulabilirsiniz.

bottom of page